En presentation av föreningen och dess ledare:


Arkelstorps GDG är en ideell förening ansluten till Gammaldansarnas riksförbund, vi som jobbar i föreningen gör det helt ideellt för att vi tycker det är så kul med dans.

Två gånger om året, Trettondagsafton och Påskafton anordnar vi dans till orkester. Då brukar vi blanda gammalt och modernt genom att dansa två moderna och en gammal. En eller två Jägardanser brukar också finnas med under kvällen, det uppskattas och ökar samhörigheten. Påskafton bjuder vi in till Buffé.

Föreningen har genom åren anordnat kurser i både Gammaldans och modern dans, bugg och foxtrot, det finns planer på att öka utbudet med även West Coast Swing.Aktiva kursledare i vår är Ann o Jesper som håller kurser i West Coast Swing.


Ann:

Kursledare och ordförande i föreningen.

Har dansat lääänge, gick första kursen i Gammaldans som 12-åring och sen har det rullat på. Har ett stort intresse för dans "i alla de former".

För flera år sen när pojkarna började dansa blev det naturligt att vara med och under några år fanns en stor ungdomsverksamhet i föreningen där vi var aktiva.

Linus och hans bror Robert började tävlingsdansa i bugg, det ledde till ett intresse för tävlingsdans och ndär blev en del tävlingar med Eskil. men även med Robert och med Stefan.

Yngsta sonen Jesper har fastnat för West Coast Swing och är tävlingsdansare även han.

Under åren har det hunnit bli en del kurser.

Utbildad instruktör i Gammaldans hos GRF,  men har även en del kursledar/tränar utbildningar i bugg hos

danssportförbundet och MIC team för att hålla nybörjare och fortsättningskurser, men har även barnledar och

tränarutbildning. Senaste tillskottet är West Coast Swing ledarutbildning i denna roliga dans som nu växer snabbt i popularitet här i Sverige.


Jesper:

Ledare i West Coast Swing och tävlingsdansare


Eskil:

Kursledare i bugg och kassör i förningen.

Gammaldansare sen flera år tillbaka, men har nog dansat bugg ännu längre. Har varit medhjälpare vid kurserna i gammaldans sen flera år tillbaka, är nu även kursledare i bugg, utbildad av MIC team.

Har tävlingsdansat i bugg med Ann under några år och tillsammans har det hunnit bli en del träning för några av vad vi tycker, landets bästa tränare, bland annat från MIC team. 

 


För oss som ledare är det viktigast att förmedla att dans är kul!

Vi arbetar för att alla ska känna samhörighet i gruppen, man ska som dansare känna sig trygg med att man kan grunderna i dansen, då vågar man så mycket mer!

När vi lär ut bugg, lägger vi vikt vid grundläggande teknik men även vid puls och sväng i musiken, vi jobbar med  förning  i "ändlägen" och tränar på att ge tjejen ökad möjlighet att dansa genom att använda s.k.  Åhej teknik.